Hull i tennene

Hull i tennene er det vi på fagspråket kaller “karies”. Det kan gi store plager og ubehag. Heldigvis finnes det gode metoder for å reparere hull i tennene.


Hull i tennene utvikler seg gjerne gradvis og kan være vanskelig å oppdage i starten. Nettopp derfor er det anbefalt å gå til tannlegeundersøkelse med jevne mellomrom, gjerne én gang i året.

Når et hull oppdages tidlig kan det forebygges eller behandles før det det har ført til ubehag og smerter.

 

Frykt for å oppdage hull i tennene?

Daglig hjelper vi pasienter med å behandle hull i tennene. Både de som har voldsom tannverk og de som ikke har merket noe til hullet selv. Du kan være trygg på at du er godt ivaretatt hos oss, og vi har spesialisert oss på å ta ekstra godt vare på engstelige pasienter. 

Symptomer på hull i tennene 

Det er ikke alltid så lett å oppdage hull i tennene selv. Dersom du opplever ett eller flere av symptomene under, anbefaler vi at du bestiller en time for tannlegeundersøkelse hos oss. Jo før hullet oppdages, jo mindre ubehag vil du oppleve.

 

  • Smerter og/eller ising når du spiser og drikker
  • Betennelse i tannkjøttet rundt tannen
  • Dårlig ånde
  • Tannverk
  • Grå, brune eller svarte flekker på tannen

  

 

Hvordan behandles hull i tennene?

Dersom det har oppstått et hull i en av tennene dine, behandler vi dette ved å fjerne ødelagt tannsubstans og fylle igjen. Behandling av hull i én tann gjennomfører vi normalt i løpet av en halvtimes tid. Du kan trygt gå tilbake til dine hverdagslige gjøremål etter en slik behandling.

Du vil få tilbud om lokalbedøvelse dersom du ønsker det, men ofte er det ikke behov for dette.

Bestill time

Ikke nøl med å ta kontakt med oss på Vitalia Tannklinikk dersom du lurer på noe. Bestill time online, via kontaktskjemaet eller ved å ringe oss på tlf. 67 55 99 00

 

-20% ved førstegangsundersøkelse

Har du ikke vært hos oss før? For alle nye pasienter tilbyr vi 20% rabatt på første undersøkelse. Undersøkelsen inkluderer to røntgenbilder, puss og rens av tennene. Vi tilbyr alltid 15% studentrabatt og 10% pensjonistrabatt.

 

Send melding

Vitalia tannklinikk

Hyggelige tilbakemeldinger fra pasienter

★★★★★

Anbefaler Nils Ragnar Raaum på det sterkeste!! Meget dyktig, effektiv og serviceinnstilt 😊 Tannlegeskrekken min er borte!

– Kristin Emilie

★★★★★

Jeg som har en mild grad av tannlegeskrekk har aldri følt at jeg har vært i tryggere hender! Så lærerik og forsiktig tannlege, med god humor som gjør at man føler seg trygg. Dyktig og effektiv!

– Nadia

★★★★★

Profesjonelle og dyktige tannleger og hyggelig betjening. Anbefales på det varmeste!

– Britt

Velkommen til Vitalia Tannklinikk på Sandvika Storsenter

Vi gleder oss til å ta deg imot. Bestill din time i online bookingen vår eller ring oss på 67 55 99 00.