Hva er rotfylling og hvorfor må det gjøres?

Noen ganger må en tann rotfylles. Dersom karies eller annen skade av tannen har ført til betennelse i nerven/pulpa, må vi rotfylle tannen for å ta vare på den; ellers vil tannen måtte trekkes.

Rotfylling er med andre ord noe vi gjør får å bevare en tann som er skadet. De fleste tenner kan rotfylles med svært godt resultat. Vi på Vitalia Tannklinikk har lang erfaring med rotfylling av tenner.

 

Selve behandlingen foregår med lokalbedøvelse og er oftest forbundet med lite smerte; dog kan det i noen tilfeller være noe vondt ved førstegangsbehandling av tannen. Etter at tannen er ferdig rotfylt, kan den bygges opp igjen; enten med fylling eller krone. Behandlingen strekker seg gjerne over to/tre besøk hos oss på Vitalia Tannklinikk. Du vil få god informasjon underveis om hvordan behandlingen vil foregå og hvordan du kan forvente å føle deg i dagene etter behandlingen.

Hva er alternativet til rotfylling?

I steden for å foreta en rotfylling kan den aktuelle tannen fjernes/trekkes, for så å erstatte tannen med en bro eller et implantat. Det er en løsning som er vesentlig dyrere enn om tannen rotfylles og beholdes.

 

Hva koster rotfylling av en tann?

I forkant av en rotfylling hos oss på Vitalia Tannklinikk vil du få et kostnadsoverslag. Prisen på rotfylling avhenger blant annet av tiden som går med til behandlingen; om det er en tann med en rot/nervekanal eller flere røtter/nervekanaler. Behandlingen strekker seg normalt over to eller flere tannlegebesøk. I tillegg kom­mer kostnaden med å bygge opp igjen tannen.

Bestill time

Ikke nøl med å ta kontakt med oss på Vitalia Tannklinikk dersom du lurer på noe. Bestill time online, via kontaktskjemaet eller ved å ringe oss på tlf. 67 55 99 00

 

Send melding

Tannlege Sandvika

Hyggelige tilbakemeldinger fra pasienter

★★★★★

Jeg har vært så heldig i mange mange år å ha min tannlege Mr Raaum og er takknemlig for det. Han er utrolig faglig dyktig men også en fantastisk person.

– Tom

★★★★★

Jeg som har en mild grad av tannlegeskrekk har aldri følt at jeg har vært i tryggere hender! Så lærerik og forsiktig tannlege, med god humor som gjør at man føler seg trygg. Dyktig og effektiv!

– Nadia

★★★★★

Profesjonelle og dyktige tannleger og hyggelig betjening. Anbefales på det varmeste!

– Britt

Velkommen til Vitalia Tannklinikk på Sandvika Storsenter

Vi gleder oss til å ta deg imot. Bestill din time i online bookingen vår eller ring oss på 67 55 99 00.