Behandling av visdomstenner hos Vitalia Tannklinikk

Visdomstennene er de tennene som kommer senest, vanligvis i 18-24 års alder. Noen gruer seg veldig til de bryter frem, men det er ingen grunn til å ta sorgene på forskudd. Mange må trekke visdomstennene, men ofte er dette verken tidkrevende eller smertefullt. Husk at man gjerne hører om ytterpunktene.

Vansker med renhold av visdomstenner

Da visdomstennene er plassert bakerst i kjeven kan det være utfordrende å gjennomføre grundig tannpuss/rengjøring av disse tennene. Det kan derfor lett forekomme plakk og matrester som legger seg under tannkjøttet. Det kan føre til plagsomme betennelser rundt tannen; pericoronitt. Du kan da oppleve smerter, hevelse i tannkjøttet rundt visdomstannen og gapevansker. Det kan også forekomme vond lukt eller smak fra om­rådet, grunnet bakterieinfeksjonen.

 

Ta kontakt dersom du opplever slike plager. Da kan vi på Vitalia Tannklinikk skylle bort bakteriene og løse problemet midlertidig. For å unngå at du opplever plager og ubehag gang på gang vil vi sterkt anbefale at visdomstannen fjernes. Da vil vi sette opp ny time for det og du vil få all nødvendig informasjon i forkant.

Tannlege Sandvika
Tannlege Sandvika

Hull i visdomstenner

Da det kan være krevende å gjennomføre grundig tannpuss av visdomstennene er det ikke uvanlig at det oppstår hull i disse tennene (karies). En tann med hull kan gjerne repareres med en fylling, men når det er snakk om hull i visdomstenner er det i mange tilfeller fornuftig å fjerne tannen for å unngå større problemer. 

 

Trekking av visdomstann

Det kan høres brutalt ut å trekke en tann, men en visdomstann som er helt frembrutt, kan ofte fjernes helt enkelt med vanlig tanntrekking. I tilfeller der røttene er kompliserte eller tannen ikke er brutt helt frem, setter vi vår dyktige kirurg på saken.

 

På Vitalia Tannklinikk har vi lang erfaring med behandling og fjerning av visdomstenner. Du kan være sikker på at vi gjør vårt ytterste for at du skal ha en god opplevelse av tannlegebesøket hos oss. 

Bestill time

Ikke nøl med å ta kontakt med oss på Vitalia Tannklinikk dersom du lurer på noe. Bestill time online, via kontaktskjemaet eller ved å ringe oss på tlf. 67 55 99 00

 

Send melding

Tannlege Sandvika

Hyggelige tilbakemeldinger fra pasienter

★★★★★

Anbefaler Nils Ragnar Raaum på det sterkeste!! Meget dyktig, effektiv og serviceinnstilt 😊 Tannlegeskrekken min er borte!

– Kristin Emilie

★★★★★

Jeg som har en mild grad av tannlegeskrekk har aldri følt at jeg har vært i tryggere hender! Så lærerik og forsiktig tannlege, med god humor som gjør at man føler seg trygg. Dyktig og effektiv!

– Nadia

★★★★★

Profesjonelle og dyktige tannleger og hyggelig betjening. Anbefales på det varmeste!

– Britt

Velkommen til Vitalia Tannklinikk på Sandvika Storsenter

Vi gleder oss til å ta deg imot. Bestill din time i online bookingen vår eller ring oss på 67 55 99 00.